TERROR MUNDIAL



FANTASMES A MARY KING'S CLOSE (EDIMBURG)

A Escòcia no només hi trobem la famosa història del monstre del llac Ness, a la seva capital, Edimburg, s’hi amaguen relats que posen els pèls de punta. Per començar explicar el dels fantasmes de Mary King’s Close ens hem de remuntar fins el segle XVII, quan la ciutat, alçada damunt d’un altiplà, no podia abastir la gran quantitat de gent que hi  vivia. Aquest problema va fer que es comencessin a construir edificis verticalment  tot i que l’arquitectura per fer-los encara no era del tot segura.  Pisos de deu plantes i un excés de gent a arreu, van suposar l’inici d’una etapa plena de plagues i infeccions, entre elles la pitjor de totes va ser la de la pesta. El veure l’augment d’aquesta plaga es va decidir, des del govern, de emmurallar la zona més afectada que era el barri de Mary King’s Close. D’aquesta manera, els veïns malalts no podien fugir i van acabar morint de manera deplorable, com si d’un camp de concentració es tractés.
Va passar el temps i el lloc on van passar aquests fets terribles es va netejar de cadàvers, encara que els nous habitants del barri s’espantaven per les visions que havien tingut de fantasmes. Això no només va passar just després de l’extermini de Mary King’s Close, des del 1750 (quan es van enderrocar els edificis en qüestió i s’hi va construir a sobre,) s’assegura que els fantasmes encara ronden per aquesta zona.  De fet, actualment es poden fer visites turístiques a l’interessant subsòl d’Edimburg, però diuen que no és aconsellable per a porucs. 







LA MANSIÓ TERRORÍFICA DELS WINCHESTER (CALIFORNIA)

Sarah Winchester
Aquesta és una mansió que ben bé podria haver estat construïda per rodar-hi una pel·lícula de terror, està a San Jose (relativament a prop de Hollywood) i tan de fora com de dins, té un aspecte d’allò més tenebrós. Realment però, aquesta casa gegant no era així quan la van construir, durant l’època de conquesta de l’oest americà.
 La història explica que la familia Winchester, reconeguda per la seva empresa de rifles americans,  vivia comfortablament a la costa oest americana. Marit, muller i filla. Tot es comença a torçar quan Sarah es queda sola per la mort del seu home i la seva filla, llavors és quan comença a creure que alguna força maligna ha fet que aquestes catàstrofes li caiguin a sobre. Al contractar un mèdium  la qualifica com la maledicció dels rifles Winchester i li assegura que l’única manera perquè els esperits la deixin en pau és construir una casa que mai serà acabada.
Durant els 38 anys de continua construcció fins que la senyora Winchester mor,  la casa acaba tenint una extensió de 24.000 m2 i 160 habitacions. La obsessió de Sarah va ser tal que la mansió va acabar amb: 7 pisos, 6 cuines, 476 portes, 10.000 finestres, 47 xemeneies, 3 ascensors, 2 subterranis... El curiós és que en l’inmensitat de l’edifici només s’hi troba un lavabo i 2 miralls perquè creia que els fantasmes entraven a la realitat per aquests objectes. Amb les dimensions del domicili no és estrany que la mansió es convertís en una mena de laberint, i és que s’hi troben escales que no porten enlloc o portes que et fan topar en parets o que donen al buit.
Actualment, com la resta d’espais del blog, aquesta casa està prostituïda pel turisme, s’ha convertit en un atractiu important de la ciutat de San José. Que molts guiris i passin amb les gorres i els souvenirs cada dia, no vol dir que ja no se sentin passos o cops de porta sospitosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada